Agricultura

Distribuirea uniformă a semințelor cu ajutorul unor semănători performante

Definit drept un proces prin care se introduce o anumită cantitate de semințe în sol, alături de un tipar de îngrășământ care să îmbunătățească dezvoltarea, procedeul de semănare se poate realiza în momentul actual cu ajutorul unor tehnologii specifice care să reducă eforturile resursei umane.

Pentru ca recolta finală să fie una calitativă și în cantitatea aproximată pentru sezonul respectiv, agricultorii sortează cu atenție semințele și se asigură în prealabil de „sănătatea” acestora. Unii utilizează chiar și anumite substanțe care să țină la distanță anumiți dăunători, totul pentru ca viitoarea plantă să beneficieze de toate condițiile optime de evoluție. Și pentru că tot am menționat de importanța unor utilaje specifice pentru împrăștierea uniformă a semințelor, ne propunem în continuare să vă dezvăluim câteva dintre avantajele principale ale unor semănători, totul pentru ca pe viitor să alegeți inspirat atunci când doriți să achiziționați un utilaj agricol.

Noi generații de semănători

Pentru ca recolta finală să fie încununată de succes, este absolut necesar ca semințele ce urmează a fi plantate să treacă succesiv prin câteva etape de tratare. Așa cum menționam și mai sus, agenții patogeni care afectează dezvoltarea unei plante pot fi reduși semnificativi dacă semințele sunt tratate corespunzător cu substanțe de combatere a dăunătorilor. În afară de acest aspect, pentru a putea achiziționa o cantitate suficientă de substanțe și mai ales, pentru a putea aproxima necesarul de resursă umană care va fi angrenat în timpul semănatului, agricultorii trebuie să stabilească din timp loturile care vor găzdui recoltă, dimensiunile acestora și cantitatea de semințe necesară pentru plantat. De asemenea, pentru că vorbim despre utilaje care își fac cu precizie treaba atunci când vine vorba despre semănat, este la fel de important să cunoaștem și metodele de realizare asociate acestui proces. Astfel, vorbim despre semănat în rânduri sau în benzi, totul la anumite distanțe care pot varia în funcție de preferințe.

Productivitate și minimizarea eforturilor

O semănătoare ajută la creșterea productivității și la eliminarea risipei de semințe. Dacă reflectăm puțin asupra tehnicilor de semănare existente acum câteva zeci de ani, ne vom da seama că semănătorii, cei care se ocupau expres cu tehnica, împrăștiau într-un mod disproporționat semințele și din acest motiv, unele locuri erau presărate cu abundență de plante în timp ce altele nu aveau deloc. Astăzi, cu varietăți de spațiere diverse, aceste semănători oferă agricultorilor precizie, rapiditate și garanția unui proces de semănare perfect.

Fie că semințele sunt distribuite pe lățimea mașinii sau prin anumite orificii specifice proiectate la nivelul acesteia, riscul de vărsare accidentală a mai multor semințe în același loc este aproape total redus. În afară de o monitorizare atentă a cantității de semințe plantate în sol, noile semănători sunt extrem de ușor de manevrat de către agricultori, fiabile și cu o garanție de funcționare lungă. Datorită acestor elemente, la care se mai adaugă și un design adaptat, semănătorile sunt utilaje indispensabile pentru cei care lucrează în aria agricolă. Indiferent că vorbim despre plante prășitoare sau cereale, noile modele diversificate de semănători vin să se adapteze solului și utilizării extinse de către clientul beneficiar.